REKLAM

AYET-İ KERİME

13 Eylül 2013 Cuma

Diktatörlerin ölmeden önceki son sözleri:

Benito Mussolini - İtalya: Son sözleri “Beni göğsümden vurun!” oldu. İtalya'nın faşist lideri Mussolini, İkinci Dünya Savaşı'yla halk desteğini de kaybetti. İspanya'ya kaçma teklifini reddeden 23 yıllık diktatör, 28 Nisan 1945'te Alman üniformasıyla kaçarken yakalandı. Cesedi Milano'da ayaklarından asılarak sergilendi.


Kaddafi - Libya: 42 yıllık iktidarının ve 69 yıllık yaşamının ardından memleketi Sirte'de halkı tarafından linç edilirken “Ben sizin babanızım, evlatlarım; beni öldürmeyin, haramdır!'' Linç edildi.



Adolf Hitler-Almanya: “Cesedimi Rusların eline asla vermemelisiniz, beni Moskova'da heykel yaparlar!” Hitler, 30 Nisan 1945'te intihar etti.






Saddam Hüseyin - Irak: ‘Birlik içinde kalın ve İran'a güvenmeyin!' diyerek halkına seslendi. İdam edildi.   

Francisco Franco - İspanya: İktidardayken hastalandı. Ziyaretine gelenler için ‘Neden geldiler?' diye sorarken ‘Hoşçakal demek için.' yanıtı verildiğinde ‘Nereye gidiyorlar?' demiş. 20 Kasım 1975'te öldü.



Nikolay - Elena Çavuşesku - Romanya: ‘Romanya sonsuza kadar yaşayacak.' Kurşuna dizilerek idam edildiler.



Zeynel Abidin Bin Ali - Tunus: Haziran 2011'de, ‘Kandırılarak buraya getirildim, görevimin başındayım!” açıklamasını yaptı.



Pol Pot - Kamboçya: 1975-79 arasında Kamboçya'nın başbakanı olan Pol Pot, kurduğu baskı rejiminde bir milyon kişinin ölümünden sorumlu tutuluyor. Kendi destekçileri tarafından ömür boyu ev hapsine mahkum edilen Pol Pot, 18 Nisan 1998'de kalp krizinden öldü. Ölmeden önce ölümlerden dolayı vicdanının rahat olduğunu söyleyerek ‘Tek başıma yapmadım!' dedi.


Winston Churchill - İngiltere başbakanı: Başarılı siyasi kariyeri 1916 Gelibolu yenilgisinden sonra düşüşe geçti. Sadece donanmayla Çanakkale Boğazı'nın geçilebileceği, ardından da rahatça İstanbul'a ulaşılabileceği konusundaki ısrarcı tavrı, Türklerin umulandan çok daha başarılı bir savunma yapması; müttefik ordusunun tarihi yenilgisine yol açtı. Son sözleri: 'Herşey canımı sıkıyor.'


Stalin - Rusya: 'Bir insanın ölümü trajiktir, on insanın ölümü dramatiktir, bir milyon insanın ölümü ise sadece bir istatistiktir.' sözleriyle meşhur Stalin'in son sözleri: 'Ben gittiğimde, kapitalistler sizi kör kedi yavruları gibi boğacak.'


Neron: Meşhur, zalim ve mecnun Romalı İmparator... Ölürken son sözü: Dünya bir büyük san'atkar kaybediyor!



Vespasianus: Roma İmparatoru. Ölürken ayağa kalkar ve son sözlerini söyler: 'Bir imparator ölümü ayakta karşılamalıdır!'



Sezar: Meşhur Romalı deha... Suikaste uğradı. Hançerle hücum edenlerin arasında kendi evlatlığı Brütüs'ü görünce kendini müdafaadan vaçgeçti, ölümü kabullendi ve ölürken, tarihe malolan şu sözü söyledi: - Sen de mi Brütüs?



14. Louis: Fransa kralı. Son sözleri, ölüm döşeğinde, oda uşağının ağlaması üzerine: 'Siz benim ölümsüz olduğumu mu sanıyordunuz?'


I. Kraliçe Elizabeth: 1558 yılından öldüğü güne kadar İngiltere ve İrlanda'nın kraliçesi olan Elizabeth, hiçbir krala ihtiyaç duymadan ‘Bakire Kraliçe' ünvanını hak ederek ülkesini iyi bir biçimde yönetti. Tarihteki ender kadın yöneticilerden biri olan Elizabeth, bu özelliği ile pek çok kadına ilham kaynağı oldu. Hükmettiği dönemden önce bir kadının bu kadar güçlü olabileceği hakkında kimsenin bir fikri yoktu ve bu özelliği ile erkek yöneticileri aratmıyordu.



II.Joseph: 1765-1790 yılları arasında arasında kutsal Roma İmparatoru olan Joseph hiç bencil olmamasıyla ünlüydü. En ünlü sözü; ”Mutlak güç mutlaka zarar verir.”



Cengiz Han (Timuçin): 'Sakın 1 Çiviyi Küçümseme. Bir Çivi Bir Nalı, Nal Bir Atı, At Bir Komutanı, Bir Komutan Orduyu, Bir Ordu Koca Bir Ülkeyi Kurtarır!' sözüyle ünlü büyük Moğol İmparatorunun bir başka sözü de; "Ben Tanrı'nın cezasıyım! Eğer çok büyük günahlar işlememiş olsaydınız, Tanrı benim gibi birini size musallat etmezdi.'' Günümüz Çin nüfusunun yaklaşık çeyreğinin Cengiz Han'ın soyundan geldiği iddia ediliyor.



Büyük İskender: Efsanevi ve acımasız askeri taktikleriyle ünlü Büyük İskender belki de tarihteki en zeki komutandı. Dünyanın büyük bir bölümünü fetheden İskender, bazen tek bir kişiyi bile ödürmeden şehirleri ele geçirmesiyle de ünlüydü.



Marie Antoinette: Fransız İhtilali kadar meşhur Fransız Kraliçesi. İdama mahkum edildi. Acele ile giyotine çıkarken celladın ayağına bastı. Bu sakarlığından mahçup olan kralice, celladından özür diledi: 'Affedersiniz mösyö, bilerek yapmadım.'



Odysseus: Yunan mitolojisinde Odysseus, ‘ Ithaca' adlı ülkenin kralıydı ve o kadar büyük başarılar göstermişti ki Homer onun hakkında yazdığı destanda onu ölümsüz hale getirdi. Odysseus, Truva Savaşı'nda Truvalıları kandırmak için dev bir at inşa ettirip askerleri onun içine sakladı. Truvalılar bu atı alarak kendi şehirlerine soktular ve böylece savaşı kaybettiler.


Napoleon Bonaparte - Fransa: Para, para, para sözü ünlüdür. Son sözleri: 'Ölüm hiçbir şeydir, ama mağlup ve şerefsiz yaşamak her gün ölmektir.'


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Hakkımda

Fotoğrafım
https://www.facebook.com/VAHDED.HOCA SİTEMİZİ ZİYARET EDİP ÜYE OLURSANIZ ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK VERMİŞ OLURSUNUZ ALLAH cc CÜMLE MÜMİNLERDEN RAZI OLSUN.

selmun aleyküm