REKLAM

AYET-İ KERİME

24 Mart 2013 Pazar

ANAYA-BABAYA ALLAH A cc İSYAN EDENLERİNE!! CENNET KAZANDIRAN


ANAYA-BABAYA ALLAH A cc İSYAN EDENLERİNE!! CENNET KAZANDIRAN, KADINI MAL-META GİBİ ELE ALIP ESİR EDEN BU İFTİRACILAR BU SUÇLARINI İŞLEYİP BELGELEDİLER HEMDE YÜKSEK İSLAMİ İLİM ALMIŞ VE HAFIZ OLMUŞ BAYANA BUNU YAPTILAR;; ÇOCUKLARINI KURANLA YETİŞTİRMİŞ ALİM BİR BABANIN KIZINA HİLELİ TALİP OLUP HAFIZ MÜRİDLERİNE NİKAHLADIKTAN SONRA İŞİ İHANETLE SONUÇLANDIRMIŞ OLARAK BÖYLECE BELGELENDİLER ... BU DURUMU BABA-ANA-KARDEŞ.... TEK HAKİM ALLAH A cc DAVA ETTİ...


Son dönemlerde artan kadın cinayetlerine duyarsız kalmamak, yanlışları bir nebze olsun Allah cc rızası için işlemek vicdani bir sorumluluktur.
Bu amaç belki değerleri ve bedenleri param parça eden “cinnet” hallerinin tamirine katkı sağlar.

Öncelikle her iki tarafa da sorularım var. Hem değerlerini yitirmiş, “düşünce ve iman omurgası” felç olmuş erkeğe hem de aynı yolda ilerleyerek erkeğinin saygısını yitirmiş, yitirdiği için de karşı taraftakinin gözünde, algısını “kanayaklı esir” durumuna taşımış kadına.

 O erkeğe sorum şudur. Ne oldu da tarihte çok değer verdiğin hatta eski destanlarında “mukaddes evladımın anası” dediğin, “soyunun bereket kaynağı” olarak gördüğün, antlaşmalara ortak imza koyduğun o mümtaz kadına olan sabrını, sevgini ve saygını kaybettin. Öylesine kaybettin ki haberlerden gördüğümüze göre öfken ve kinin onu acımadan, canice öldürme noktasına kadar ulaştı?

Ve ey o kadın! Peki, ya sen! Nelerini yitirdin ki her zorlukta yanında durduğun, hatta savaşlara birlikte katılıp istiklalini kurtardığın erkeğine karşı daha az sabırlı ve daha az meşakkat çeker hale geldin. Hatırlatayım senin erkeğin, tarihte sana çok değer verirdi.

Avrupa da ki kadın, doğuştan suçlandığı için kocasıyla aynı sofrada yemek dahi yiyemezdi. Avrupa da kadınlar bu suçlu görülme inancından dolayı 1509 Yılına kadar İncil’e el dahi süremezlerdi. Kocasının haklı ya da haksız her dediğini yerine getirmek zorundalardı.

Oysa sen çok değer görüyordun, dinleniyordun. Yoksa bu tüketim kültürü ve onun getirdiği yozlaşma mı seni beklentisi yüksek bir kimliğe taşıdı? olduğunda şükretmeyi, olmadığında sabretmeyi insanlığa sen öğretmemiş miydin?
Bu millet her dönemde kadınıyla erkeğiyle birbirinin alternatifi olarak değil, tamamlayıcısı olarak yaşamayı bilmiştir. Sahip olduğu inançtan ötürü en yüksek payeyi alan bizim kadınımız, “Cennet anaların ayağı altındadır.” şerefiyle şereflenirken, bu payeye bütün inançlı erkekler selam durmasını da iyi bilmişlerdir.

Oysa Napolyon “Nasıl bir armut ağacı, sahibine armut veriyorsa, kadın da kendisine çocuk verdiği erkeğinin malıdır.” diyordu. Ey erkeğine saygısını yitirmiş kadın! Senin erkeğin, tarihinin hiç bir döneminde sana bu denli “aşağılayıcı” bir gözle bakmadı.

Din adına din düşmanı fasık-münafıklarsa bulundukları şehlik-elebaşılık sevyelerini kullanarak hadis diye İslam a- Resulullah a sav iftiralarda bulunmuşlar ve bulunmaktalar.
 Kendilerinde alınan şu iftirayı Soruyorsun;
KADININ BABASI ALT KATTA YATALAK AYLARCA HASRET VE ACILARLA KIZINDAN YARDIM ALAMIYOR VE ÖLÜNCE DAHİ CENAZESİNE GELMİYOR  GEREKÇE KOCA İZİN VERMEDİĞ İÇİN:  VE BUNU RESULULLAH A sav <<KADIN KOCASINA İTAAT ETTİĞİ İÇİN CENNETLİK DEDİ>> DİYE FATURALIYORLAR
BU İFTİRANIN MENSUPLARI NA KAYNAK SORUYORUZ;
Bize şöyle diyorlar şeh babalar...
SEN BÖYLE HADİS OLMADIĞINI İSPATLA,,,, ORDA SADECE KADININ KOCAYA İTAAT-i ANLATILMAK İSTENMİŞTİR,,, NİYE BU KADAR ÜSTÜNE ÜSTÜNE GİDİYORSUNUZ,,, İZİN VERMEYEN KOCA SUÇLU,,,gbi....gibi..
Diye savunuyorki bir görsen hiddetini...
ZINDIKMI FASIKMI? ORDAN BURDAN KAFASINDA DOLDURULMUŞ ZİBİLLE KARIŞIK İSLAMI KULLANIYORLAR!!!!
ANAYA-BABAYA ALLAH A cc İSYAN EDENLERİNE!! CENNET KAZANDIRAN, KADINI MAL-META GİBİ ELE ALIP ESİR EDEN BU İFTİRACILAR BU SUÇLARINI İŞLEYİP BELGELEDİLER HEMDE YÜKSEK İSLAMİ İLİM ALMIŞ VE HAFIZ OLMUŞ BAYANA BUNU YAPTILAR;;
 ÇOCUKLARINI KURANLA YETİŞTİRMİŞ ALİM BİR BABANIN KIZINA HİLELİ TALİP OLUP HAFIZ MÜRİDLERİNE NİKAHLADIKTAN SONRA İŞİ İHANETLE SONUÇLANDIRMIŞ OLARAK BÖYLECE BELGELENDİLER ...
BU DURUMU BABA-ANA-KARDEŞ.... TEK HAKİM ALLAH cc DAVA ETTİ...

Ama bölece neler olduysa oldu ve bazı yanlış modellemeler ve eğitim yoksunluğu bizi kadın-erkek birbirimize düşürdü.

Bizim kadınımız tarihte her hakkını bilgisiyle ve erdemiyle elde etmesini bildi. Genlerinde taşıdığı değerlerle, erkeklerimiz de bu mücadeleye SÜNNET-İ RESULULLAH a sav tam bağlılık ve olgunlukla destek verdi.

Fakat bu ilişkinin saygınlığı geçmişle gelecek arsındaki bağları koparan “statüko” anlayışı yüzünden, 1980 sonrasında da oburca yakalandığımız küreselleşme erozyonundan fazlaca nasiplendiğimiz ortadadır.

Bu ülkenin hâkim inançları ve kültürü hiçbir dönemde “cani” üreten bir töreyi bu denli müşahede etmedi. Bu doğru üzerinden ilerlediğinizde sebepler bizi kültürel yozlaşma ve Allah cc un emirlerini reddettiğimiz gerçeğine götürüyor.

Medeni kanunumuzu aldığımız İsviçre de dahi kadınlara hep işkence ve aşağılama reva görüldüğü halde;

Kadınımızın İSLAM DİNİ ile olgunluğu ve sivil toplum bilinci ta Osmanlıya kadar uzanır. O dönemde EDEP-HAYA-NAMUS GERÇEK ANLAMINDAYDI İslamın nurlu yolu ile de kendilerini anlatmayı bilmişlerdir.

Unuttuklarımızı yeniden hatırlayarak kadın-erkek saygınlığımızı yeniden ayağa kaldıralım diyorum. “mukaddes evlatlarımızın” analarını yeniden baş tacı edelim.

Tıpkı İslamda emredildiği gibi!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Hakkımda

Fotoğrafım
https://www.facebook.com/VAHDED.HOCA SİTEMİZİ ZİYARET EDİP ÜYE OLURSANIZ ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK VERMİŞ OLURSUNUZ ALLAH cc CÜMLE MÜMİNLERDEN RAZI OLSUN.

selmun aleyküm