REKLAM

AYET-İ KERİME

30 Mart 2013 Cumartesi

TATBİKATTA YANDI ÜÇ AY SONRA ÖLDÜ


Çok Programlı Lisesi'nin bahçesinde yangın genelgesi kapsamında yangın tatbikatı yapıldı. Öğretmen ve okul yöneticileri, okul bahçesine toplanan tahtaları tiner dökerek tutuşturdu. Yangın sönmek üzereyken okulda yangın tatbikatı yapıldığına ilişkin fotoğraf çekmedikleri için sönmek üzere olan ateş tekrar alevlendirilmek istendi. Bu sırada öğrencilerden birinin talimata ateşin üzerine 18 kiloluk tenekeden tiner dökmesiyle ortalık bir anda savaş alanına döndü. Tiner tenekesinin patlamasıyla birlikte öğrencilerden ikisi alev topuna döndü. Bu sırada yangın tatbikatını izleyen diğer öğrenci ve öğretmenler sağa sola koşturmaya başladı. Alev topuna dönen öğrenci ise alevler arasında okula doğru koştu. öğrencinin alevli halini gören bir öğretmen ve öğrenciler ise okulun duvarında asılı olan ve boş olduğu iddia edilen yangın tüpüyle birlikte yanan öğrencinin peşinden koştu. Okulun lavabosuna girerek kendisini söndürmeye çalışan öğrencinin her yeri yanarken, okul yöneticilerinin yanan öğrenciyi yürüterek dışarı çıkarmaları dikkat çekti...
Okul bahçesinde yapılan yangın tatbikatı öncesinde olay yerinde bulunması gereken ambulans ve itfaiyenin, olmadığı ikisi ağır olmak üzere 11 öğrenci yaralandı. İlk müdahalesi en yakın hastahanelerden sonra Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Akgün, burada yanık ünitesi yoğun bakımına alındı. Tedaviye başta olumlu cevap verip 89 gün sonra yürümeye başlayan Onur Zeki Akgün, bir süre sonra hayatını kaybetti.
Haklarında dava açılan öğretmen ve okul müdürleri birbirlerini suçladı.
Mahkeme heyeti, verdiği ara kararda dosyanın Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine hükmetti. Sivil savunma uzmanı ve hukukçulardan oluşan 3 kişilik heyet, yangın tatbikatı esnasında kusuru olanları tespit edecek.
ÜÇ AYLIK TEDAVİ DENEN SÜRE KUSURLULARIDA ARAŞTIRILACAKMI??
YOKSA KILIF TAMAM VE SON NOKTAMI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Hakkımda

Fotoğrafım
https://www.facebook.com/VAHDED.HOCA SİTEMİZİ ZİYARET EDİP ÜYE OLURSANIZ ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK VERMİŞ OLURSUNUZ ALLAH cc CÜMLE MÜMİNLERDEN RAZI OLSUN.

selmun aleyküm