REKLAM

AYET-İ KERİME

24 Mart 2013 Pazar

YA RAB BÜYÜKLERİMİZE VATANI MİLLETİ SEVMİŞ HIZMET ETMİŞ TÜM ATA VE ECDADIMIZA RAHMETİNİ ESİRGEME


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته YA RAB BÜYÜKLERİMİZE VATANI MİLLETİ SEVMİŞ HIZMET ETMİŞ TÜM ATA VE ECDADIMIZA RAHMETİNİ ESİRGEME BİZLERİ ONLARA LAYIK AHLAKLI MÜMİNLERDEN EYLE..CEHDİMİZİ CİHADIMIZI KESİNTİYE UĞRATMA..

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

YA RAB BÜYÜKLERİMİZE VATANI MİLLETİ SEVMİŞ HIZMET ETMİŞ TÜM ATA VE ECDADIMIZA RAHMETİNİ ESİRGEME BİZLERİ ONLARA LAYIK AHLAKLI MÜMİNLERDEN EYLE..CEHDİMİZİ CİHADIMIZI KESİNTİYE UĞRATMA..

“Saygılı Olmak” iki insanı birbirine yada kulu Rabbine yaklaştıran en önemli davranışlardan biridir. Saygı beraberinde sevgiyi de getirir. Saygı ve sevgi temeline oturtulmuş ilişkiler sağlam sağlıklı ve kalıcı olur.  
Saygı içten gelmelidir. Başkasının zoruyla saygılı olmak kısa sürer geçicidir. İçten gelen saygıyı gösterebilmeniz için “saygı gözünüzün” açık olması gerekir. Kuran Ahlakı gibi...Bazı insanların “saygı gözü” kapalıdır. Onlar “saygı körüdür”. Saygı körü olanlar bu dünyanın bütün güzelliklerini göremezler. Saygı körü olanlar gözleriyle konuşmasını beceremezler. Onlar sadece kelimeler ile konuşurlar. Onların kurduğu ilişkiler çabuk bozulmaya kolay yıkılmaya hazırdır..
 Onlara şöyle denir:) “İşte bu, size (dünyada) vaad edilmekte olan şeydir. O, her tövbe eden, O’nun emrini gözeten için, görmediği hâlde sırf saygıdan dolayı Rahmân’dan korkan ve O’na yönelmiş bir kalp ile gelen kimseler içindir.”
هٰـذَا مَا تُوعَدُونَ لِكُلِّ اَوَّابٍ حَفٖيظٍ 
مَنْ خَشِىَ الرَّحْمٰنَ بِالْغَيْبِ وَجَاءَ بِقَلْبٍ مُنٖيبٍ 
KAF 32-33
SAYGI GÖRMEK ICIN ÖNCE KENDINE SAYGI DUYMALISIN.. 
Saygıyı kazanmak zor,kaybetmek kolaydır...Saygı, herhangi bir ilişki içinde olunan bir kurum, birey ve benzerine, söz konusu varlık veya oluşumun ilgi ve duygularının farkında tutum sergilemek, buna göre uygun bir davranış tarzını, tutumu benimsemektir. Saygı, genellikle, ilişkide olunan, iletişim kurulan varlık veya oluşumun hak, değer, inanç ve her türlü özelliğini göz önünde tutmak bunlara önyargısız yaklaşmayı içerir. Her ne kadar tersi gibi gözükse de saygı kavramı haklar kavramının varlığından önce gelir ve haklar kavramına dayanmaz...
 Ey iman edenler! Allah’ın ve Peygamberinin önüne geçmeyin. Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz, Allah hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir. 

يَا اَيُّهَا الَّذٖينَ اٰمَنُوا لَا تُقَدِّمُوا بَيْنَ يَدَیِ اللّٰهِ وَرَسُولِهٖ وَاتَّقُوا اللّٰهَ اِنَّ اللّٰهَ سَمٖيعٌ عَلٖيمٌ
HUCURAT 1.

Kim, Allah’ı bırakıp da, kıyamet gününe kadar kendisine cevap veremeyecek şeylere tapandan daha sapıktır? Oysa onlar, bunların tapınmalarından habersizdirler.

وَمَنْ اَضَلُّ مِمَّنْ يَدْعُوا مِنْ دُونِ اللّٰهِ مَنْ لَا يَسْتَجٖيبُ لَهُ اِلٰى يَوْمِ الْقِيٰمَةِ وَهُمْ عَنْ دُعَائِهِمْ غَافِلُونَ
AHKAF 5.

Aslında saygı terimi kişiler arası ilişkilerle sınırlı değildir; hayvanlar, gruplar, müesseseler ve örneğin ülkeler arasında kullanabilen bir terimdir.Her ne kadar saygı zaman zaman kibarlık veya görgü ile eş anlamlı kullanılsa da, bunlar birer davranışken saygı bir tutumdur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Hakkımda

Fotoğrafım
https://www.facebook.com/VAHDED.HOCA SİTEMİZİ ZİYARET EDİP ÜYE OLURSANIZ ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK VERMİŞ OLURSUNUZ ALLAH cc CÜMLE MÜMİNLERDEN RAZI OLSUN.

selmun aleyküm